Meli runs but times out on launch #101

Closed
opened 2 years ago by flber · 2 comments
flber commented 2 years ago

After going through the gmail imap setup (creating a client and secret id for a new application, and setting imap to true in gmail), I filled out the meli config file as follows (with private values filled in):

[accounts."imap"]
root_mailbox = "INBOX"
format = "imap"
server_hostname="imap.gmail.com"
use_oath2 = true
server_password_command="TOKEN=$(python3 /home/user/oauth2.py --user=user@gmail.com --quiet --client_id=someid.apps.googleusercontent.com --client_secret=somesecret --refresh_token=thetokengeneratedfromoauth2py) && python3 oauth2.py --user=user@gmail.com --generate_oauth2_string --quiet --access_token=$TOKEN"
server_username="user@gmail.com"
server_port="993" # imaps
server_port="587" # STARTTLS
use_starttls="true" #optional
index_style = "Conversations"
identity = "user@gmail.com"
display_name = "user"
## match every mailbox:
subscribed_mailboxes = ["*" ]

When I run meli with this configuration it doesn't fail, but says offline: Attempting connection. which then turns to offline: Timed out. after a short time.

Considering it says it's offline (when my computer is definitely not), I feel like this is probably an error on my part, so any help or clarification would be very appreciated.

After going through the gmail imap setup (creating a client and secret id for a new application, and setting imap to true in gmail), I filled out the meli config file as follows (with private values filled in): ``` [accounts."imap"] root_mailbox = "INBOX" format = "imap" server_hostname="imap.gmail.com" use_oath2 = true server_password_command="TOKEN=$(python3 /home/user/oauth2.py --user=user@gmail.com --quiet --client_id=someid.apps.googleusercontent.com --client_secret=somesecret --refresh_token=thetokengeneratedfromoauth2py) && python3 oauth2.py --user=user@gmail.com --generate_oauth2_string --quiet --access_token=$TOKEN" server_username="user@gmail.com" server_port="993" # imaps server_port="587" # STARTTLS use_starttls="true" #optional index_style = "Conversations" identity = "user@gmail.com" display_name = "user" ## match every mailbox: subscribed_mailboxes = ["*" ] ``` When I run meli with this configuration it doesn't fail, but says `offline: Attempting connection.` which then turns to `offline: Timed out.` after a short time. Considering it says it's offline (when my computer is definitely not), I feel like this is probably an error on my part, so any help or clarification would be very appreciated.

Hi @flber I assume you have fixed by now (and I am not certain this would solve your issue), but I did notice a typo in your config: use_oath2 should be use_oauth2.

Hi @flber I assume you have fixed by now (and I am not certain this would solve your issue), but I did notice a typo in your config: `use_oath2` should be `use_oauth2`.
epilys closed this issue 1 year ago
Owner

I pushed a commit throwing an error on unrecognized config flags; this would have caught this typo. 90042379a6

I pushed a commit throwing an error on unrecognized config flags; this would have caught this typo. 90042379a6
Sign in to join this conversation.
No Milestone
No project
No Assignees
3 Participants
Notifications
Due Date

No due date set.

Loading…
There is no content yet.